Dansstijlen


Urban/Break

In deze stoere danslessen krijgen de kids de basis van urban en breakdance aangeleerd. Oefen mee en leer coole tricks!

G-dans

Voor kinderen met autisme of een mentale beperking die graag hun danstalent in een veilige en vertrouwde omgeving ontwikkelen. Deze lessen worden steeds begeleid door twee docenten met de geschikte kwalificaties.

Kleuterdans

Door een combinatie van dans en spel, krijgen onze kleutertjes de kans om op een creatieve en fantasierijke wijze aan de slag te gaan met dansbewegingen en bewegen in de ruimte. Onze lessen zijn steeds opgebouwd rond een leuk thema.

Kids dance

In onze dansschool krijgen alle kinderen t.e.m. 11 jaar een stevige basisopleiding. Meerdere stijlen komen aan bod, waaronder jazzdans, moderne dans en hip-hop. Zo ontwikkelen ze een goede basis om zich later te kunnen verdiepen in één of meerdere specifieke stijlen.

Musical

Hou je van dansen, zingen én toneelspelen? Dan is onze musicalopleiding jouw ding. Elk jaar zetten we een indrukwekkende musical op de planken. De kleinsten kunnen terecht in onze musicalstartklas voor een eerste kennismaking met musical.

Modern

In deze lessen ligt de focus op techniek en dansen volgens je gevoel. Je gebruikt je lichaam als expressiemiddel en leert de technieken toepassen in een choreografie.

Hedendaags

Hedendaagse dans is een ruim begrip. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke bewegingen en grondwerk. Daarnaast komen improvisatie en partnerwerk regelmatig aan bod. Ook in deze stijl zijn gevoel en expressie belangrijk.

Urban

In deze stoere danslessen kan je je helemaal uitleven in diverse urban dansstijlen, waaronder popping, locking en house. Je krijgt verschillende hip-hoptechnieken en toffe choreografieën aangeleerd.

Fusion

Deze lessen zijn ideaal als je niet wil kiezen voor één specifieke stijl, maar als je overal eens van wilt proeven. Soms werk je enkele lessen rond één bepaalde stijl, op andere momenten worden meerdere stijlen gecombineerd in één choreografie. Fun verzekerd!

Klassiek ballet

Wie houdt van elegantie en een goede techniek, is de ideale kandidaat voor onze balletlessen. Je lichaam wordt sterker en je kan op deze technieken verder bouwen in andere stijlen. Naast jeugd en volwassenen kunnen ook de kleuters en jongere kinderen al bij ons terecht. Zij leren een mooie basis aan d.m.v. speelse en educatieve opdrachten. Wij raden zeker al onze gevorderde en wedstrijddansers sterk aan om ballet op te nemen in hun training.

Dans voor volwassenen

Net zoals kinderen en jongeren, kunnen volwassenen bij ons instappen op elk niveau. Ze kunnen kiezen om aan te sluiten bij één van de stijlen zoals hierboven vermeld. Of ze kunnen kiezen voor een les waarin ook een mix van stijlen aan bod komt. Fun staat hierin centraal. Eén ding is zeker, je zal er een goede conditie aan over houden!

Yoga

Wil je graag zorg dragen voor je lichaam en geest? Dan ben je bij onze yogalessen op de juiste plaats. Tijdens de lessen yoga leer je je nog meer bewust zijn van je lichaam en leer je stress loslaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan lenigheid en wordt ook kracht opgebouwd in essentiële spieren. Na de yogales ben je helemaal klaar om aan je weekend te beginnen!

Workout (BBB)

Deze les is voor iedereen die zich wil amuseren én tegelijk fit wil worden! We warmen ons steeds uitgebreid op en verbeteren al dansend onze conditie zonder te moeten nadenken over de pasjes. Daarnaast doen we heel wat oefeningen voor alle belangrijke spiergroepen om ons lichaam strakker en sterker te maken.

Heb je nog vragen?

Dansschool D.I.O.P.

Nijsstraat 24
9160 Lokeren

Telefoon

Dansschool D.I.O.P. vzw - Nijstraat 24, 9160 Lokeren
RPR 0660.628.002 - REA Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde